Nadat team III geland was, is er elke dag hard aan de opbouw van de voorstellingen toegewerkt, die inmiddels achter de rug zijn op Ambon. De week is gewoon voorbijgevlogen. Het sound en light systeem moest nog helemaal opgezet worden. Decorstukken geleend of gekocht, een podiumverhoging in elkaar getimmerd en een Alfoers symbool erop geschilderd. Het staat hier eenvoudiger dan het was. De acteurs en musici repeteerden gezamenlijk voor het eerst met elkaar. Doordat er voor de Indonesië-tour een nieuwe muzikant (Roy Kuschel) en nieuwe acteur (Rob Laloli in de plaats van Matthias Maat) bij zijn gekomen, was het voor iedereen nieuw. Ook de scenes in het Moluks Maleis moesten doorgenomen worden en de installatie van de boventiteling. Plus de extra dimensie van het in de hitte buiten de scènes doen. Liters water werden aangesleept. Een Trans Amboina bus loodste een steeds groter wordende groep van DeltaDua door het drukke verkeer heen tussen Lateri, het hotel in Ambon stad en het Taman Budaya theater.
Tussendoor moest er ook genetwerkt worden. De voorstelling KRUIT! vormde voor de Nederlandse ambassadeur in Indonesië, Rob Swartbol, de aanleiding om naar Ambon te komen. Hij gebruikte dit werkbezoek om de banden aan te halen. In het Swiss Bel hotel, op steenworpafstand van de Wereldvrede Gong (Gong Perdamaian Dunia), was er een netwerkreceptie georganiseerd met mensen uit Nederland.
Hij sprak daar onder meer met Vrouwen voor Vrede op de Molukken (VvVM) die op Ambon zijn voor een conferentie en Green Moluccas die zich inzet voor een groen en schoon Molukken.
En natuurlijk de cast en crew van DeltaDua aan de vooravond van de voorstelling ‘Kruit!’. In een informele sfeer werd er gedineerd. Ook nam hij voor een ieder tijd voor een praatje en plaatje. Het speechen ging de ambassadeur gemakkelijk af, al bleek uit zijn toespraak dat hij inhoudelijk nog niet voldoende was bijgepraat over de tijdsperiode waarin KRUIT! zich afspeelt.